Lepke…vagy pillangó

Lepke…vagy pillangó

9,900 Ft

Lepke vagy pillangó?

Vajon ugyanaz-e a kettő, vagy lehet valami eltérés? Általánosságban az emberek többsége úgy gondolja, a két szó szinonimája egymásnak, s köztük semmi különbség nincs, de ez nem így van.

A lepkék az ízeltlábúak törzsébe, a rovarok osztályába tartoznak, azon belül pedig önálló rendet, a lepkék rendjét alkotják. Általános jellemzőjük a kétpár szárny, melyet ezernyi apró pikkely borít, ezekben pigmentnek nevezett festékanyag található. A pikkelyek különleges szerkezete, s a bennük lévő festékanyag miatt, varázslatos színű és szivárványlóan irizáló is lehet.

A pillangók a lepkék rendjének egyik családja. A rendbe természetesen bőven tartoznak más családok is, mint a mezőkön repülő kis kék lepkék a boglárkák, a káposztalepke a fehérlepkék, a halálfejes lepke pedig a szenderek családjába tartozik. A pillangók főleg nagy, vagy közepes termetű, színpompás fajok.

A kérdésre válaszolva azonban megállapíthatjuk, hogy a színpompás pillangók családja csupán egy része a lepkék népes rendjének, ezért bátran kijelenthetjük, hogy minden pillangó lepke, de nem minden lepke pillangó.

 

Ennek a képnek kerettel együtt 27,5 x 27,5 cm a mérete.
(A festett üveglap mérete 20 x 20 cm)

Kategória:

Elfogyott

X
Jelentkezz most az Áprilisban induló tanfolyamomra!
Jelentkezz most, már nincsen sok hely!