kis-narancs-gomb2kis-narancs-gomb2
kis-narancs-gomb1kis-narancs-gomb1
kis-narancs-gombkis-narancs-gomb
kis-narancs-gomb3kis-narancs-gomb3

Kis Narancs Gömb

6,500 Ft

Az egyik kedvenc technikámmal, azaz pontozással készített falikép. Az alkotás során teljesen kikapcsolok, megszűnik körülöttem a világ és csak arra koncentrálok, hogy a kisebb-nagyobb színes pöttyök minél előbb teljes gömbökké álljanak össze. A színes gömbök aztán -az előzetes tervektől függően- bokrokká, fákká, bolygókká, vagy mint ebben az esetben is, lila színű virágokká változnak az üveglapon.

Miniatúra (miniatúrafestés, miniatúrafestészet, miniatűrfestés, miniatűrfestészet, miniatűr kép) kis kép pergamenen, papíron, fatáblán, fémen, vásznon vagy bármilyen hordozón. Díszít szöveget, kódexet, könyvet, de önállóan is megjelenhet.
Kezdetben a kézzel írott kódexek díszes kezdőbetűinek, vagyis az iniciáléknak egész oldalas, vagy szövegbe illesztett kisebb képeinek, illetve szövegkeret-díszítményének összefoglaló elnevezése, a könyvdíszítés legősibb formája. Maga az elnevezés a betűhatás élénkítésére alkalmazott vörös festék, a mínium nevéből származik. Azokat az írástudókat, akik a betűket élénkítő vörös bélésvonalakat vagy a közbevetett vörös betűket írták a szövegbe, miniátoroknak, a szövegírókat scriptoroknak, rubricatoroknak, a díszítmény és képfestőket pictoroknak, illuminátoroknak nevezték.
Manapság miniatúrának, vagy miniatűrnek azon kisméretű képeket szokás nevezni, amelyeknek sem szélessége, sem hosszúsága nem haladja meg a 20 cm-t.

Ennek a képnek kerettel együtt is csak 10,5 x 16,5 cm a mérete.
(A festett üveglap mérete: 3 x 9 cm)

  • Vélemények (0)

Vélemények

Még nincsenek értékelések.


Mondd el a véleményed elsőként: “Kis Narancs Gömb”

Jelentkezz most az Áprilisban induló tanfolyamomra!
Jelentkezz most, már nincsen sok hely!