A szerzői jogvédelemről…

A www.AndaGlass.net weboldalon található minden alkotásom, azok grafikája, mintája, az egyes motívumok, illetve a munkáimról készült fotók, részben, vagy egészben történő sokszorosítása, másolása, átdolgozása -az én írásos engedélyem nélkül- a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI törvény értelmében szerzői jogvédelem alatt áll, így azok jogtalan felhasználása a törvényben foglalt következményeket vonja maga után…

Képernyőfotó 2017-10-15 - 1.22.25

A Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület megkeresésemre érkezett válaszából:
„Az 1999. évi LXXVI. törvény (szerzői jogi törvény, röviden: Szjt.) 9.§ (1) bekezdése nyomán a szerzői műveket a jog AUTOMATIKUSAN védi, nincs szükség sem levédetésre, sem bejelentésre, sem valamilyen hivatalos szöveg feltüntetésére ahhoz, hogy a szerzői jog “aktivizálódjon”.
Az Ön által készített egyéni-eredeti fotókat, leírásokat a szerzői jog védi. Ezek engedély nélküli felhasználása az Szjt. 16.§-a értelmében jogsértő.
Jogsértés esetén érdemes először levelezéssel megpróbálni megoldani a jogvitát. Ha ez nem vezet eredményre, akkor van értelme ügyvédet fogadni és akár peres úton érvényesíteni az igényeket. A bíróság a jogsértés egyszerű megállapításától kezdve akár a teljes gazdagodás megtérítéséig sokféle szankciót alkalmazhat.
Internetes jogsértések esetén, ha a tartalomszolgáltatóval nem tudja felvenni a kapcsolatot, vagy az elzárkózik a kapcsolattól, a tárhelyszolgáltatótól lehet kérni az azonnali eltávolítást a 2001. évi CVIII. törvény alapján.„

X
Jelentkezz most az Áprilisban induló tanfolyamomra!
Jelentkezz most, már nincsen sok hely!