“50 körül a Föld körül” a nagy AndaGlass Road Show

“50 körül a Föld körül” a nagy AndaGlass Road Show

ARANYKOR…

Január közepén, a legkevésbé sem sötét középkor(om) után, nekem is megkezdődött a reneszánsz korszakom, 50 éves lettem. Igen, magam is azt gondolom, hogy ez elég G(y)Á(s)Z! Következzék hát egy nagy, közös, virtuális, egyperces néma csend a hasonló cipőben járó, -akarom mondani innentől kezdve már csak csoszogó- sorstársaim és jómagam tiszteletére…
Köszönjük az együttérzést!

S, hogy mi köze van ehhez az üvegfestésnek?

Ahogy más, hosszú ideig élő, fejlődő, alakuló művészeti műfajok történetére visszatekintve is megállapítható az, hogy melyiknek mikor volt a leginkább színvonalas, termékeny és népszerű időszaka, úgy remélem, hogy nálam csak most köszönt be igazán az ARANYKOR! Ennek tükrében tehát igyekszem majd minél többet alkotni, de elsősorban ezt a számomra csodálatos kézműves technikát, az üvegfestést szeretném egyre szélesebb körben bemutatni, minél több érdeklődővel megismertetni.

Évek óta keresnek meg az ország számos pontjáról, hogy jó lenne, ha Budapesten kívül, más városokban és településeken is tartanék tanfolyamokat. Természetesen volt már rá példa, hogy sikerült egy-egy ilyen alkalmat tető alá hozni, de általában véve ezek megszervezése sok időt, figyelmet, reklámot, helyismeretet igényel, ami egyáltalán nem biztos, hogy minden esetben kifizetődik.

Most azonban olyan, a saját szakmájukban elismert és sikeres kézművesekkel, iparművészekkel, alkotókkal vettem fel a kapcsolatot, akik maguk is tartanak foglalkozásokat, tanfolyamokat, így népes rajongótáborral, számos tanítvánnyal, sok esetben önálló műhellyel, vagy nagyobb számú érdeklődő befogadására is alkalmas helyiséggel, esetleg ezek fellelhetőségére vonatkozó biztos információval rendelkeznek.

Őszintén szólva nem számítottam ekkora örömre, érdeklődésre, lelkesedésre, az egyes részletek tisztázása során tanúsított segítőkészségre. Ahogy még mindig meglepnek a helyi szervezők részéről, a projekt elindítása óta tapasztalt, privát üzenetek és/vagy telefonhívások útján érkező folyamatos könyörgések is, hogy küldjem már a szórólapot, a leírást, az elkészítendő tárgyak listáját, fotóját, vagy legalább csepegtessek bármilyen infómorzsát, különben már őket szedik szét a helyiek a részletek miatt!

Nos, engedve a nyomásnak, ezzel a kis beharangozóval a hírzárlatot ünnepékyesen feloldom, megteszem az első lépést és hivatalosan is bejelentem, hogy hamarosan útjára indul az

“50 körül a Föld körül” a nagy AndaGlass Road Show!!!

Share this post

X
Jelentkezz most az Áprilisban induló tanfolyamomra!
Jelentkezz most, már nincsen sok hely!